top of page

De la recerca duta a terme per Jesús Portavella sobre la història d’aquesta finca, en sorgeix una possible explicació del seu origen:

 

“Explica la llegenda que la història de Portavella es remunta en el moment en que els romans arribaren a la península Ibèrica i, arribant a l’indret on ara s’hi alça la casa de Portavella, hi trobaren allí un bon espai per establir-hi una vila romana, protegit del vent de tramuntana per la serra de Santa Margarida i amb un parell de deus d’aigua de bon cabal”. 

Afegeix que “les usuals boires que es poden albirar des de Portavella en les seves espectaculars vistes cap al sud, cap a la plana de Vic, que fàcilment recorden a un mar immens de núvols, va fer recordar a aquell grup d’exploradors romans a les vistes que tenien des de una antiga ciutat marítima de l’actual vall de la Lucània, a Itàlia, anomenada Vèlia. Així doncs, aquest indret l’anomenaren Porta Vèlia i d’aquí en derivà el topònim de Portavella”.

Si en voleu conèixer la història amb més detall i més documentada no dubteu en llegir el document realitzat per Jesús Portavella.

bottom of page