top of page

Diuen que el lloc on habites és el reflex de la teva ànima.

Sí! Nosaltres ho creiem i amb aquest precepte inventem i reinventem el Centre de Dinamització Rural de Portavella.

Un projecte que pretén fer de la Masia de Portavella un espai on viure amb la màxima interacció i respecte cap a la natura, aprendre’n d’ella i conviure-hi amb harmonia al ritme del seu compàs.

Volem experimentar, compartir i proposar sistemes i metodologies que ens permetin viure d’acord als valors que integren el desenvolupament sostenible (entès des d’un punt de vista ecològic, social i econòmic) i així minimitzar, el més possible, el nostre impacte sobre la Terra, la nostra petjada ecològica.

Volem posar en pràctica elements que ens permetin avançar cap a una sobirania energètica i alimentària com a peça fonamental d’un nou model rural, i col·laborar i cooperar amb aquelles iniciatives locals que així ho comparteixin.

Des d’aquest indret del municipi de les Llosses, al Ripollès més rural, també volem aprendre de les persones que allí hi viuen, escoltar-les i construir plegades un món rural més amant de la seva terra i dels seus costums. Volem participar d’ell, de les seves festes, de la seva gent i de les seves tradicions.

Aquest és l’aire que es respira a Portavella, el lloc on vivim, ens hi acompanyes?

 

Petits passos per a grans canvis:

Sabíeu que no necessàriament cal tractar les piscines amb elements químics per desinfectar-les? Llegir-ne més...

Sabíeu que existeixen formes de construcció d’habitatges respectuoses gairebé al 100% amb el medi natural? Llegir-ne més...

Sabíeu que no necessàriament cal dependre del petroli del Pròxim Orient per escalfar les nostres llars i tenir aigua calenta? Llegir-ne més...

Sabíeu que  l’agricultura intensiva empobreix la terra i ens omple de tòxics? Llegir-ne més...

bottom of page